Pasta Romanoff

Filed under

Det här är en rätt som ständigt återkommer hemma hos oss. Snabbt och gott!
En härlig kombination av broccoli,skinka och parmesan. Matlagningsvinet tillför det lilla extra.
Receptet kommer från kokboken Mat med smak.

Pasta Romanoff
1-2st Gul lök
1msk Smör
150g Rökt skinka i bit ,( använder själv kassler)
300-400g Broccolibuketter frysta
1dl Grädde (brukar även tillsätta 1 creme fraiche för mer sås)
½dl Matlagningsvin vitt
1tsk Salt
2 krm grovmalt Svartpeppar
2dl Parmesanost
280g Pastasnäckor

Skiva och fräs löken i låg vid gryta t ex traktörpanna. Koka upp pasta vattnet.
Strimla skinkan. Tillsätt skinka och broccoli i grytan.Häll över grädde och vin
Låt puttra ca 10min. Krydda med salt och peppar och rör i osten.
Servera med pastan. En blandad sallad passar bra till.






Comments

No Responses to “Pasta Romanoff”

Leave a Reply