Älg

Filed under

Viltgryta med kantareller


Foto: TV4

Ett favoritrecept som jag tänkte dela med mig av.

Antal portioner:4

Ingredienser :

500 g grytbitar av älg (eller ren)
10 steklökar
smör att steka i
salt och malen vitpeppar
2 msk vetemjöl
2 dl porter (tog en vanlig öl, då jag inte hittade någon)
3 dl mörk oxbuljong
2 tsk tomatpuré
5 enbär (Använde en viltkrydda istället)
1 msk kinesisk soja
1 liter färska kantareller( Konserverade går lika bra)
Till garnering:
bladpersilja

Gör så här

1. Skär köttet i kuber. Skala steklökarna och fräs dem i smör. Lägg över i en gryta. Bryn köttet i omgångar och krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i stekgrytan, pudra över med vetemjöl och rör om noga.

2. Vispa ur pannan med öl och häll över köttet i grytan. Häll på buljongen och tillsätt enbär, soja och lingonsylt. Låt grytan koka under lock ca 20 minuter.

3. Låt kantarellerna svettas i måttligt varm stekpanna tills vätskan kokat bort. Öka värmen, lägg i smöret och fräs en stund. Vänd ner svampen i grytan och låt den koka med de sista minuterna av koktiden. Garnera rätten med persilja strax före servering.

Comments

No Responses to “Älg”

Leave a Reply