aug
03
Har fått ett väldigt gott recept på efterrättspaj av min farmor. Det är ursprungligen rabarberpaj, men jag har använt både blåbär, jordgubb, päron etc och allt har passat lika bra. Det jag gillar med denna paj är att den innehåller havregryn.
Rabarberkaka
150g smör
1½ dl socker
1 ägg
2½ dl vetemjöl
1 dl havregryn
150g rabarber
1tsk potatismjöl
1 msk sirap
ev lite hackade nötter
Rör smör och socker pösigt. Blanda ner ägget och mjöl och havregryn till en kladdig deg. Tryck ner den i formen lite tjockare vid kanterna. Strö på potatismjölet. Lägg på den finskurna rabarbern, ringla över sirap.( Strö ev över nötter) 175 grader i 35-40 minuter. Servera vaniljsås eller grädde till.
Rabarber kan man göra mycket gott med!!
~Livet i byn