Äppelkaka

Filed under

Familjen är enig, det här var den ABSOLUT GODASTE äppelkaka vi någonsin ätit. Den var helt suverän, ni bara måste prova.

Äppelkaka

Tillagningstid: 50 minuter

:

Ingredienser

Pajdeg:
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
125 g smör eller margarin

Fyllning:
5-6 äpplen skalade och grovrivna
3 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl crème fraiche
200 g riven mandelmassa
1-2 tsk kanel

Beskrivning

Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Finfördela fettet i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform som är ca 26 cm i diameter och ställ i kylen i ca 30 minuter.

Bred ut äpplena över pajdegen. Förgrädda i mitten av ugnen ca 10 minuter i 175 grader.

Vispa ihop äggen med strösockret och vaniljsocker. Rör ned crème fraichen och mandelmassan. Strö kanel över kakan.

Grädda i ca 40 minuter i 175 grader. Servera ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.

MUMS!!!!!!

Comments

1 Response to “Äppelkaka”

  1. Lilla Blanka on 17 september 2010 kl. 14:04

    Hej hej, smiter in och knycker detta receptet, som enligt Lisa är helt fantastiskt gott!

    Kram
    Mia

Leave a Reply